ארוחה משפחתית כמו באיטליה

הקיץ הוא הזמן הכי כייפי לבשל ולארח. כדי לעשות לכם חיים קלים, הכנו תפריט איטלקי קייצי והתאמנו יין איטלקי של DeVine לכל מנה.

 

Pisces- מנת דג

התאמת יין: איל פפברו פינו גריגיו

הפינו גריג'יו הדרומי הזה מאוד יבש, קיצי ומרענן עם חמיצות גבוהה, וניחוחות פירות הדר. התאמה מושלמת למנות דג מרעננות. מנת הדג שאנו בחרנו להתאים הינה פשוטה, מהירה להכנה ואהובה על כולם.

 

מתכון:

  • 2 פילה גם אמנון/מושט
  • 2 לימונים
  • מלח גס
  • פלפל
  • טימין
  • נענע
  • כוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
  • שמן זית

 

אופן הכנה:

לחמם את התנור ל175 מעלות.
לפרוס לימון אחד לפרוסות דקות.
בתבנית זכוכית, יש לשמן את תחתית התבנית עם מעט שמן זית, ולפזר חצי מהלימון הפרוס בתחתית התבנית. על קרש חיתוך, מפזרים מלח ופלפל על שני צדדי הדג, ומעבירים את הדג לתבנית. קוצצים את עשבי התיבול (טימין, נענע, כוסברה/פטרוזיליה) ומפזרים מעל הדג. מפזרים את שאר פרוסות הלימון מעל. סוחטים מיץ מחצי לימון מעל הכל, ומטפטפים שמן זית. מכניסים לתנור לא מכוסה עד שמוכן (כ20 דקות).

 

להגיש עם כוס פינו גריג׳יו קרה.

 

Pizza-מנת פיצה:

התאמה ליין: סטרוצי קיאנטי

יין יחודי ועוצמתי, מלא טעמי פירות בשלים, ותבלינים. יין זה הולך מצוין גם עם מנות בשר וגם עם פיצה ביתית. אנו מצאנו לכם מתכון קל לבצק פיצה ביתי. מומלץ להכין את הבצק בבוקר ולתת לו לתפוח לכמה שעות טובות. בערב כל אחד יוכל להכין פיצה אישית בהרכבה עצמית. כיף במיוחד להכין עם הילדים בזמן שאתם לוגמים כוס יין.

 

מתכון (כמות לפיצה אישית אחת)

  • 1/2 1 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

 

לערבב את כל המצרכים היבשים ביחד (כולל את השמרים). להוסיף את השמן והמים באיטיות וללוש עד שיוצא כדור אחיד. לשמן את הקערה עם טיפה שמן ולדאוג שכל צידי כדור הבצק משומנים. לכסות עם נילון נצמד ולשים במקרר לתפיחה של +8 שעות (אפשר להשאיר מכוסה עם ניילון מחוץ למקרר לתפיחה של שעתיים). אחרי התפיחה, ללוש את הבצק עוד פעם לחצי דקה להוצאת האוויר ולהחזיר לקערה לתפיחה שנייה בחוץ של 20 דקות. עכשיו החלק הכיפי- רדדו את הבצק, שימו על תבנית מקומחת, הוסיפו רוטב, גבינות וכל תוספת שבא לכם. חממו את התנור לחום הכי גבוהה, ואפו ל10 דקות עד שלא תוכלו להתאפק.

 

Carne- מנת בשר:

התאמה ליין: פורטיום סאליס סלנטינו

יין נעים, עם גוף מלא וטעמים יחודיים, שמתאימים למנות מתובלות ובשרים. אנחנו בחרנו רוסטביף עם פלפל וחרדל.

 

מתכון:

 

  • 2 קילו סינטה בקר
  • 1/2 1 כפית מלח גס
  • 1/2 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל250 מעלות. זורים על נתח הבשר את המלח ופלפל שחור ומעסים אותו בשמן זית. מניחים את הנתח בתבנית צלייה, כשפס השומן שלו כלפי מעלה. מכניסים לתנור וצולים עשרים דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות) וצולים עשרים דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לעשר דקות. הבשר יהיה מדיום-רייר. אם רוצים בשר עשוי יותר, מאריכים קצת את זמן הצלייה. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומגישים עם חרדל וכוס יין.

רוצים להינות מארוחה כזאת? תוכלו למצוא את שלושת היינות במארז איטלקי מיוחד שהכנו עבורכם. את האוכל כבר תצטרכו לבשל לבד…

לחיים!

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד