היינות האיטלקים המתאימים ביותר למתחילים

italian wines

 

באיטליה גדלים בין 500-600 זנים של ענבי יין ולכן יכול להיות קשה למצוא את הידיים והרגליים.  אזורי הגידול רבים ומגוונים ומשתרעים מפיימונטה בצפון ועד סיציליה בדרום כשביניהם אינספור אזורים מוכרים יותר או פחות.  עבור מי שמתחיל את ההכרות שלו עם יינות איטליה אנחנו ממליצים על יינות בעלי המאפיינים הבאים:

1. יינות בעלי טעמים עצמתיים

2. יינות בעלי טעמי פרי וארומות שמוכרים לחיך שלנו (ולא דברים מידי funky)

3. יינות שמחירם מתחת ל 100 ש"ח

הנה רשימה של יינות שכדאי להתחיל איתם:

נרו ד'אבולה

nero d'avola

 

נרו ד'אבולה הוא הענב הידוע של סיציליה, האי שבקצה המגף האיטלקי. באקלים החם אך הממוזג על ידי הבריזות מן הים, הנרו ד'אבולה יוצר יין פירותי עמוס טעמי דובדבן, אוכמניות ומעט פלפל שחור. הפרי העשיר מאוזן על ידי חמיצות קלה וליין לרוב יהיה אחוז אלכוהול בינוני. רצוי לחדרר מעט את היין והוא יתאים מאוד להמבורגר, לזניה או אפילו פיצה עם פפרוני. יש לא מעט יינות סיציליאנים נהדרים במחיר נגיש. נסו את הנרו ד'אבולה של טנוטה פניס.

נגרואמרו

negroamaro

נגרואמרו נפוץ באזור פוליה – עקב המגף האיטלקי. לנגרואמרו יש לרוב טאנינים גבוהים ולכן מוסיפים לו לעיתים זן נוסף כמו פרימיטיבו שמוסיף גם טעמי פרי אדום. הנגרואמרו מתאים למנות עם טעם עז וחמצמץ כמו כנפי עוף ברוטב ברבקיו. נסו את הנגרואמרו של וילה קוינזיאנה.

פרימיטיבו

primitivo

 

פרימיטיבו גם הוא נפוץ בפוליה ועושים בו יינות לבדו או בשילוב עם נגרואמרו. פרימיטיבו מייצר יינות עם פרי אדום עשיר, חמיצות נמוכה וטאנינים עדינים, מה שמביא לתוצאה קטיפתית, עשירה וחלקה. היין יתאים לצלחת אנטיפסטי של ירקות, נקניקים וכן להמבורגרים. נסו את הפילסטרו - אחד מהיינות האהובים ביותר על הלקוחות שלנו.

ברברה

barbera

 

הברברה נחשב ליין היומיומי והנגיש יותר של אזור פיימונטה הצפוני והקריר. יינות ברברה יהיו בעלי גוף קל-בינוני, פרי אדום דובדבני ומעט עשבוניות. מכיוון שליין יש חמיצות מורגשת וטאנינים עדינים, הוא יתאים למנת ריזוטו עם נקניקים, תבשיל בשרי או פיצה נפוליטנה.

סלוטה!

 

 

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד