באיטליה גדלים בין 500-600 זנים של ענבי יין ולכן יכול להיות קשה למצוא את הידיים והרגליים. אזורי הגידול רבים ומגוונים ומשתרעים מפיימונטה בצפון ועד סיציליה בדרום כשביניהם אינספור אזורים מוכרים יותר או פחות. עבור מי שמתחיל את ההכרות שלו עם יינות איטליה אנחנו ממליצים על יינות בעלי המאפיינים הבאים:
1. יינות בעלי טעמים עצמתיים
2. יינות בעלי טעמי פרי וארומות שמוכרים לחיך שלנו (ולא דברים מידי funky)
3. יינות שמחירם מתחת ל 100 ש"ח
הנה רשימה של יינות שכדאי להתחיל איתם:
נרו ד'אבולה
נרו ד'אבולה הוא הענב הידוע של סיציליה, האי שבקצה המגף האיטלקי. באקלים החם אך הממוזג על ידי הבריזות מן הים, הנרו ד'אבולה יוצר יין פירותי עמוס טעמי דובדבן, אוכמניות ומעט פלפל שחור. הפרי העשיר מאוזן על ידי חמיצות קלה וליין לרוב יהיה אחוז אלכוהול בינוני. רצוי לחדרר מעט את היין והוא יתאים מאוד להמבורגר, לזניה או אפילו פיצה עם פפרוני. יש לא מעט יינות סיציליאנים נהדרים במחיר נגיש. נסו את הנרו ד'אבולה של טנוטה פניס.
נגרואמרו
נגרואמרו נפוץ באזור פוליה – עקב המגף האיטלקי. לנגרואמרו יש לרוב טאנינים גבוהים ולכן מוסיפים לו לעיתים זן נוסף כמו פרימיטיבו שמוסיף גם טעמי פרי אדום. הנגרואמרו מתאים למנות עם טעם עז וחמצמץ כמו כנפי עוף ברוטב ברבקיו. נסו את הנגרואמרו של וילה קוינזיאנה.
פרימיטיבו
פרימיטיבו גם הוא נפוץ בפוליה ועושים בו יינות לבדו או בשילוב עם נגרואמרו. פרימיטיבו מייצר יינות עם פרי אדום עשיר, חמיצות נמוכה וטאנינים עדינים, מה שמביא לתוצאה קטיפתית, עשירה וחלקה. היין יתאים לצלחת אנטיפסטי של ירקות, נקניקים וכן להמבורגרים. נסו את הפילסטרו - אחד מהיינות האהובים ביותר על הלקוחות שלנו.
ברברה
הברברה נחשב ליין היומיומי והנגיש יותר של אזור פיימונטה הצפוני והקריר. יינות ברברה יהיו בעלי גוף קל-בינוני, פרי אדום דובדבני ומעט עשבוניות. מכיוון שליין יש חמיצות מורגשת וטאנינים עדינים, הוא יתאים למנת ריזוטו עם נקניקים, תבשיל בשרי או פיצה נפוליטנה.
סלוטה!
תגובות אחרונות