יין מבעבע- לא תמיד יקר

שמפניה היא מפורסמת ומלאת רומנטיקה, אך יש רק בעיה אחת: מדובר על יין יקר כך ששמפניה לא בדיוק זולה. לפעמים בקיץ כל מה שאנחנו רוצים זה יין קליל, מבעבע ומרענן, מבלי לפשוט את הרגל.

 

הסוד זה לחפש יינות מבעבעים מחוץ לאיזור שמפניה (שלפי חוקי האזור רק על הבקבוקים המיוצרים  שם מותר לכתוב ״שמפניה״). ניתן למצוא באזורים נוספים בצרפת ומחוצה לה יינות מבעבעים המיוצרים באותה שיטה קלאסית. הנה כמה טיפים לחסכון בזמן שנהנים מיינות מבעבעים!

 

יין יקר

 

ללמוד על שיטות הכנת יין מבעבע

טיפ #1:

 

שמפניה היא לא האיזור היחיד שמייצר שמפניה בשיטת שמפיין. הנה רשימה של כמה מדינות שגם מייצרות יין באותה שיטה:

 

איטליה: יין מבעבע ״Metodo Classico" (לא פרוסקו או למברוסקו, אשר עשויים בשיטת ה"שרמט")

 

ספרד: קאווה

 

גרמניה ואוסטריה: סקט

 

דרום אפריקה: קאפ קלאסיק

 

פורוגל וספרד: אספומונטה

 

ארה״ב, צ׳ילה, אוסטרליה: Classic Method, Methode Champenoise

 

 

למרות שאלו קצת יותר קשים למצוא בארץ, קאווה היא אופציה מוכרת ונגישה לרוב.

 

טיפ #2:

 

בצרפת ישנם 23 איזורים אחרים שמייצרים יין מבעבע חוץ מאזור שפנייה. חפשו יין מבעבע צרפתי חדש!

 

טיפ #3:

 

סביר להניח שכבר שמעתם על קאווה – יין מבעבע מצפון ספרד. מה שאולי לא ידעתם זה שגם לקאווה יש כמה דרגות יישון כמו בצרפת, ועדיין רוב הקאוות עולות פחות מ 100 ש"ח! כך שאפשר למצוא קאווה טעימה ואיכותית במחיר שפוי.

 

קאווה: ללא שנת בציר ספציפית, מיושנת בחביות כ 9 חודשים.

 

רזרבה: קאווה ללא שנת בציר המיושנת 15 חודשים בחביות ( בדיוק כמו שמפניה ללא שנת בציר!)

 

גראן רזרבה: קאווה עם שנת בציר המיושנת לפחות 30 חודשים.

 

 

 

 

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד