פוקחים יין עם אורן קדם מיקב אסף

מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום היין?
הרקע שלי מתחיל בחינוך לחקלאות ויין כשההורים (אסף והדסה) הקימו את היקב הראשון שלהם ב1998. לאחר הצבא עבדתי מעט עם אסף במשק החקלאי, לאחר מכן תקופה קצרה ביקב קטן בדרום אפריקה. ב 2009 עברתי הכשרה ביקב בסונומה קליפורניה  - michel schlumberger.
2010 חזרתי ליקב המשפחתי. 2010-1012 למדתי לימודי כרם וייננות במכללת אוהלו.

מתי נוסד היקב ומה יחודו?
היקב נוסד ב 2004 ועבר למיקומו החדש, קדם – כפר יין ב 2012. היקב מייצר יינות מכרמי המשפחה בלבד הנמצאים ברמת הגולן (אסטייט). היקב משפחתי – 7 בני משפחה עובדים ופעילים בעשייה ובתפעול היקב וכפר היין של המשפחה. דור שני של הילדים (עדי, אורן, שחר ותומר) פעיל מאד ומכניס הרבה רעננות ושינויים ביקב המשפחתי. כיום היקב ממוקם בלב הטבע של רמת הגולן, 15 דונם פראיים בהם נמצא היקב, חלקת כרם יפה, בית קפה שמציע מנות מיוחדות וטריות לצד היין (עדי קדם בוגרת הFCI בניו יורק) ו3 בקתות אירוח לזוגות בחווית אירוח הכוללת יין ואוכל ללא הגבלה.

מה לא יודעים אליך?
את הרוב לא יודעים… לאט לאט אני מגלה בעצמי.. :)
מחובר לרמת הגולן בורידים. מעדיף את השקט, המדיטציות הרוגע והמשפחה הקטנה שלי על פני הכל.

עם מי היית רוצה לשתות כוס יין, ואיזו?
מלא יינות עם מלא דמויות..
לו יכולתי לשתות כמה בקבוקים עם לאונרד כהן ולדבר על כתיבה, נפש וגוף וגם קצת על העולם על פי נקודת מבטו הייתי המאושר באדם.
אם כבר מפנטז אז הייתי בוחר כנראה כמה בצירים שונים של ססיקאיה, פרוסת לחם שחור ומלא חמאה:)

מה ההשפעות שלך?
כל מה שטוב ומענין. מאד מחובר לתרבות וההסטוריה הצרפתית בעשיית יין ובניית יקב לדורות. לומד מהאמריקאים את ההנגשה והחיבור בין הקהל ליקב ומתגעגע לכרמים של דרום אפריקה. עיקר ההשפעות שלי בעולם היין מגיעות מאסף, אבא שלי. גם כשאנחנו לא מסכימים הנסיון והחוכמה שצבר הם השפעה והשראה גדולה בשבילי.

winery b&b

האם אתם מגדלים ענבים או קונים מכרמים?
כל יינות היקב מופקים מכרמי המשפחה בלבד – יקב אסטייט. הכל בבעלות ובטיפול המשפחה וכל החלקות נמצאות בקרבת היקב ברמת הגולן.

ספר לנו על יין אחד מהקולקציה שלכם?
4 סיזן פינוטאז - בלנד לא שגרתי, מאד מיוחד ועשיר. יין מורכב בעל חומציות ארוכה, מרירות עדינה, גוף בינוני ואפטר טייסט ארוך ומסקרן. 
יין שנעשה בהשראת והשפעת דרום אפריקה.

פינת הפירגון- פרגן ליקב אחר!
לאחרונה טעמנו בארוחת שישי את מיה לוצ׳ה CSM מאד נהנתי מיין נקי ומאוזן, עשיר ואלכוהול רגוע – יופי של יין!
באופן כללי אני אוהד גדול  של יקבי רמת הגולן על כלל הסדרות, ההקפדה והעבודה הטובה שלהם כבר המון המון שנים.

איזה טרנד אתה רואה בשוק היין?
״זנים ים תיכוניים…״ פחות מבין ומסכים עם הטרנד הזה. כן מבין ומסכים עם ההשלכות של הטרנד שמביאות ייצור יינות קלים יותר, חומציים יותר, פחות אלכוהולים. יינות שכיף לשתות עם משהו קטן לאכול לצידם.

האם יש טעימות ביקב ואיפה ומתי?

היקב פתוח למבקרים בכל יום (מלבד ימי ראשון) בין 10-17.

מומלץ לתאם הגעה ולשמור מקום כי בסופי שבוע המקום עמוס במבקרים שבאים לטעימות וישיבה בחצר היקב עם בקבוק יין ואוכל טרי ומשובח. מוזמנים לבוא לבקר!

winery from above

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד