3 סוגי שרדונה ואיפה למצוא אותם

אם אתם רק מתחילים להכיר את הזן שרדונה, אנו רוצים להכיר לכם שלושה סגנונות שונים ולעזור לכם למצוא את זה המתאים לכם.

שרדונה חמאתי ומיושן בחביות עץ אלון:

2-rows-Wine-Barrels2

 

אם אתם אוהבים יינות לבנים עם גוף מלא- זהו הסגנון שלכם. ליין טעמים עוצמתיים ועשירים של וניל, חמאה וקוקוס, יחד עם טעם פירותי כמו פאי לימון, אגס או תפוח אפוי. אין ספק יין שרדונה מומלץ הוא יין איכותי ועשיר.

איך הוא עשוי ומה לחפש?

 

מה שמאפיין את היין הזה זאת חבית העץ שבה היין מיושן לאחר התסיסה. החבית נותנת ליין כמה תכונות – ראשית: היין בחבית עץ חשוף ליותר חמצן מאשר בחבית נירוסטה, מה שנותן ליין טעמים יותר מקורמלים של תפוח אפוי ואגוזי לוז. שנית, העץ מוסיף ארומות דומיננטיות מאוד של וניל, קינמון, ציפורן וקוקוס. כמו כן, לרוב בזמן שמיישנים בחביות מעבירים את היין תסיסה שניה שנקראת תסיסה מלולקטית, שהופכת את החומצית המאלית (מה שנותן ליין טעם של פירות טרופים וטריים ומוסיף חמיצות) לחומצית לאקטית (מלשון לקטוז, מה שנותן ליין טעמים חמאתיים וחלביים יותר).

איך יודעים אם השרדונה עשוי בסגנון זה?

 

  • חפשו יין שיושן בחביות עץ או תסס ויושן בחביות.
  • חפשו סימנים בהערות טעימה שהיין יושן בעץ כמו ׳וניל, קרם ברולה, תפוח אפוי, קוקוס, בריוש, חמאה וכו.׳
  • רוב השרדונה שיושן בחביות מומלץ לשתייה תוך 3-5 שנים משנת הבציר, אך ישנם כמה יינות שיוכלו להחזיק מעמד אפילו 10 שנים.

זנים דומים:
אוהבים את הסגנון? נסו לטעום יינות דומים מהזנים מרסאן, ויונייה וטרביאנו שיושנו בחביות.

שרדונה רענן וללא עץ

יין שרדונה מומלץ

אם אתם מחפשים יין שרדונה מומלץ,  יין לבן קליל, עם ארומות פרחוניות וגוף מרענן אז שרדונה ללא חבית זה הסטייל שלכם. היין מתאפיין בטעמים רעננים- מפירותיות של תפוח צהוב, אננס טרי ומנגו, לפרחוניות חמוצה יותר כמו תפוח ירוק, פרחים לבנים וקליפת לימון.

איך הוא עשוי ומה לחפש?

 

הסגנון הזה יותר נאמן למקור כי הוא לא תלוי בחבית לתוספת הטעם. יינות אלו עשוים בנירוסטה וחשופים לפחות חמצן על מנת לשמר את הרעננות של הפרי והחמיצות. יין כזה ינוח בבקבוק למעט מאוד זמן לפני שישוחרר לשוק.

איך יודעים אם השרדונה עשוי בסגנון זה?

 

  • חפשו שרדונה שלא יושן בחביות עץ UNWOODED.
  • חפשו סימנים בהערות טעימה שמראים שהיין לא יושן בעץ, כמו ׳מרענן, טרי, פרחוני, פירותי וכו.׳
  • רוב השרדונה מיוצר לשתייה מידית, למרות שישנם כאלו שיוכלו להתיישן (במיוחד מאזור שבלי) .

שרדונה מבעבע- בלאן דה בלאן

 

יין שרדונה מומלץ

 

יין שרדונה מומלץ נוסף הינו יין מבעבע שעשוי 100% משרדונה מכונה בשם בלאן דה בלאן או ״לבן הלבנים״ שמציין את צבע הענבים שממנו היין עשוי. בלאן דה בלאן יכול להכיל טעמים מגוונים מלימון מתקתק, דבש ווניל ועד גרידת לימון, תפוח ירוק ואפרסק.

איך הוא עשוי ומה לחפש?

 

על מנת להכין שרדונה מבעבע הענבים נבצרים בעוד הם צעירים על מנת לשמר את החמיצות הגבוהה. אחרי שהתירוש עובר תסיסה ראשונה (היין יוצא חמצמץ מאוד!) היין עובר תסיסה שנייה בתוך הבקבוק מה שנותן ליין את הבועות. אחרי התסיסה השנייה היין ינוח. לתהליך הזה קוראים ״תיראג׳ ״. ככל שהיין נח ליותר זמן טעמיו נעשים יותר חמאתים ואגוזיים.

 

מה לחפש?

 

  • חפשו יין שעשוי מ100% שרדונה בלאן דה בלאן
  • שימו לב לאורך ה״תיראג׳ ״ על מנת למצוא יין שמתאים לסגנון שאתם מחפשים
  • אם אתם מחפשים איזור שמפיין, חפשו יינות מהכפר קוט דה בלאן

איפה גודל שרדונה?

 

שרדונה הוא זן מאוד עמיד, וגדל בכל העולם, אך כשגדל באזורים קרים יותר, הזן מצליח יותר ולרוב מקבל ציונים יותר גבוהיים (כמו בשבלי וניו זילנד). הסיבה העיקרית היא שהזן יכול לשמר את החמיצות ורעננות במזג האוויר הקריר. במזג אוויר חם היין יאבד את הרעננות שלו ויצא שמנוני ורופס מדי.

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד